Elindult a VoLTE a Telenornál! Mit hoz az új technológia?

Gyorsabb hívásfelépülést és jobb hangminőségű hívásokat hoz a Telenor által közelmúltban indított Voice over LTE (VoLTE) technológia, ami lehetővé teszi, hogy a Telenor ügyfelei egyszerre bonyolítsanak hanghívást és élvezzék a Hipernet 4G adatkapcsolat előnyeit.

1. Gyorsabb hívás felépülési idő

2. Egyszerre beszélgetés és internet:

3. Érezhetően jobb hangminőségben lehet telefonálni

4. Hosszabb készülék üzemidő, mert a 4G-n telefonálás kevésbé terheli az akkumulátort

A hívások továbbra is a mindenkori tarifa szerint kerülnek számlázásra. A percdíj alapon számlázott VoLTE hanghívás nem csökkenti a mobilinternetes adatkeretet.

Mi szükséges ahhoz, hogy a VoLTE technológia előnyeit élvezhessük? (hívó és hívott részéről is)

 
A VoLTE technológiára jelenleg alkalmas készülékek listája:
A 4G hanghívást elsőként a Samsung Galaxy S8, S8+, S9, S9+, S10e, 10, S10+, Samsung Galaxy Note 8, Note 9, A6, A8, A9 (2018), A40, A70, A80 és A20e, Sasmung Galaxy J4+, J6, Huawei P20, P20 Pro és P20 Lite, 10 Lite, Huawei P30, P30 Lite és P30 Pro, Huawei Mate 20 és Mate 20 Pro, Huawei P Smart 2018 és 2019, Nokia 5,1, 6.1, 7.1, 3.1, 5.1 készülékeket használó Ügyfeleink élvezhetik.
Dual SIM kivitelű Samsung Galaxy S9 és S9+ készülékek esetén, illetve egyéb független (készülék ill. ) szoftverrel egyelőre nem használható a szolgáltatás.
A VoLTE technológia a Telenor által támogatott készülék típusokkal a megfelelő verziószámú szoftverfrissítés után érhető el.

Választható készülékeink


Hol érhető el?
A VoLTE technológia jelenleg csak Magyarország területén érhető el, azokon a helyeken, ahol elérhető a 4G hálózat. Amennyiben nincs 4G hálózat, akkor a hívás 3G vagy 2G technológián épül fel.

Hol látom, hogy a hívás VoLTE hálózaton történik?
A készülék kijelzőjén megjelenik a ’VoLTE’ felirat , illetve a hívásnaplóban jelöli, hogy az adott hívás 4G hálózaton történt.

Hogyan tudom aktiválni a készülékemen?
A készülék menüjében, a ’beállítások’ menüponton belül található a VoLTE hívások engedélyezése.1. Lépjünk a Beállítások/Vezeték nélküli és egyéb hálóz. menübe.2. Aktiváljuk a VoLTE hívások menüt.3. A készülék térerő kijelzése mellett megjelenik a VoLTE felirat, illetve bizonyos készülékek esetén a tárcsázóba is jelöli, hogy VoLTE hanghívásunk volt.

Fogyasztja-e az adatkeretemet a hívás?
A hívás az adatcsomag keretet nem fogyasztja, a hívás által generált adatforgalmat a tarifacsomag hívás percdíjának megfelelően idő alapon számlázzuk.

Hol látom, hogy a hívás VoLTE hálózaton történik?
A készülék kijelzőjén megjelenik a ’VoLTE’ felirat , illetve a hívásnaplóban jelöli, hogy az adott hívás 4G hálózaton történt.

Külföldön is használható?
A VoLTE jelenleg csak Magyarország területén érhető el.

Vissza a lap tetejére