3G és 2G fokozatos leállás

 

 

Amennyiben készüléke nem alkalmas az újabb (4G ill. 5G) generációs mobil technológiák használatára fontos tudnia a következőket!

A hazai és a külföldi mobil hálózatok fokozatosan szüntetik meg a 3G, majd a későbbiekben a 2G technológián történő mobil szolgáltatásokat.

Ezekről törekedni fogunk minden elérhető információt megosztani, hogy a rendelkezésre állásban mindez ne okozzon kiesést a szolgáltatások használata során.

Fontos tudni, hogy a régi (több mint 4 éves) Telenor SIM kártyák nem támogatják a 3G fölötti technológiákat, ezért ezen kártyák díjmentes cseréjét fogjuk javasolni az érintetteknek.


A 3G és 2G leállításokhoz kapcsolódik, ezért érdemes lehet tudnia a következőket az USA-ban tartózkodás során:

Az Egyesült Államokbeli AT&T 2022. 02. 22-én leállítja 2G és 3G hálózatát. Amennyiben az USA-ban tartózkodik, vagy oda utazást tervez és a fenti dátum után hálózati problémát tapasztal, kérjük indítsa újra készülékét. Abban az esetben, ha továbbra is fennáll a hálózati probléma javasoljuk, hogy készüléke hálózatválasztás menüpontjában az automatikus hálózatválasztást kikapcsolva válassza ki a T-Mobile USA hálózatát.

Hazaérkezése után kérjük, hogy manuálisan állítsa vissza a honos hálózatot és végezzen el egy készülék újra indítást.